Terapia Fasciq – Fasciala

Fascia este un element de tesut moale care face parte din tesutul conjunctiv si inconjoara toti muschii, organele, oasele, nervii, vasele, creind un mediu unic pentru functionarea sistemelor organismului. Fascia este un colloid care inseamna fibre si fluid.Fascia are rol de support, protective, absorbtie a socurilor, organ de simt, etc.

IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization) este o forma relative noua de tratament kinetic, desi a fost practicata si in China, variant moderna a IASTM foloseste instrumente de otel introduse cu scopul de a elimina aderentele si cicatricile cauzate de leziuni.Tratamentul cu instrumente accelereaza procesul de autovindecare a organismului, imbunatateste circulatia sanguine si limfatica locala, creste nivelul nutrientilor si fibroblastelor la nivelul regiunii afectate, diminueaza durerea, creste mobilitatea si elasticitatea fasciei, influenteaza pozitiv postura, reduce gradul de fibrozare a tesuturilor.

CUPPING. Terapia cu ventuze este o metoda veche care isi are originea in traditiile orientale medicale.Scopul tehnicii Cupping este fortificarea si activarea functiei de autovindecare a organismului cand este incetinita.Terapia cu ventuze are efecte benefice in urmatoarele afectiuni:contracture musculare, dureri de spate, sciatica, leziuni ale coafei rotatorilor, fasciita plantara, migrene, afectiuni respiratorii, anxietate, depresie, stress, celulita, etc.

MEDICAL FLOSSING. Este o tehnica destinata sportului de performanta, dezvoltata ca si „tehnica compresiva” prin utilizarea unei benzi elastice din latex ce comprima puternic tesuturile, respectiv circuitul lichidelor in organism este intrerupt pentru o perioada scurta de timp (sange „lichid limfatic”). In momentul in care banda este inlaturata si compresia eliberata intreaga zona – muschi, articulatie – este „inundata” din nou de lichide, oferind o regenerare a corpului. Indicatii:redori articulare, restrictii de miscare, dureri sau spasm muscular.