TERAPIA BOWEN

O terapie noua in cadrul terapiilor complementare, este una din cele mai profunde tehnici de relaxare si tratare holistica a organismului existente in lume si in acelasi timp una din tehnicile “ moderne” in recuperarea fiziokinetoterapeutica.

Descoperita de geniul lui Tom Bowen in Australia, in anii 50, tehnica se bazeaza pe teoria conform careia odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului se activeaza abilitatea organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii prin readucerea lor la echilibru si armonie.

Tratamentul Bowen consta in aplicarea unor miscari cu o presiune medie de catre degetele terapeutului asupra muschilor, ligamentelor si tendoanelor din anumite zone ale corpului pacientului, fie direct pe piele, fie peste o imbracaminte lejera.
Prin intermediul acestor miscari sunt stimulati proprioceptorii de la nivelul muschilor somatici, fiind transmisa informatia la nivelul creierului care o analizeaza, o proceseaza si apoi elibereaza “raspunsul” reactivand memoria celulara si ajutand organismul sa se “ autovindece”.

Terapia Bowen este eficienta in tratarea multor afectiuni acute sau cronice cum ar fi: luxatii, entorse, sciatica, gonartroza, coxartroza, migrene, astm, bronsite, probleme renale, infertilitate, probleme digestive, stress, depresii, boli autoimune, hipo / hipertiroidie si multe altele.

Alaturi de medicina alopata, terapia Bowen ajuta la accelerarea procesului de vindecare in multe boli si afectiuni psiho-somatice.