RECUPERARE PRIN METODA M.T.C.

Conceptul de bandajare neuromusculara.

Bazele acestui concept de bandajare neuromusculara au fost puse in Asia in anii 70.
Principiile preluate din chiropractica si kinetoterapie au dat nastere metodei bazate pe ideea ca muschii nu sunt necesari numai pentru miscare ci si pentru a ajuta procese cum sunt circuatia limfatica, sanguina si temperatura corpului. Daca muschii nu functioneaza corect aceasta poate duce la o serie de tulburari.

Pornind de la acest concept a fost creata o banda elastica ce nu limiteaza miscarea, cu elasticitatea de 140% cu grosimea similara cu a pielii, prevazuta cu un strat hipoalergenic care aplicata corespunzator duce la tratarea muschilor afectati, fiind activat procesul de vindecare a corpului.

Banda poate fi purtata de pacient pe o perioada indelungata, permitandu-i pielii sa “respire”, devenind un fel de “ a doua “ piele. Banda Cure-tape, amelioreaza durerea, imbunatateste functia musculara, sustine functia articulara, neutralizeaza congestia circulatiei sanguine si drenajul limfatic.

Afectiuni ce pot fi tratate prin metoda MTC: tendinite, epicondilite, bursite, lumbago, entorse, pinteni calcaneeni, fasciite, deformari artrozice, instabilitate pelviana, scolioze, cifoze, umar inghetat, psh si alte afectiuni osteo-articulare.