HOMEOPATIA

Este o forma de terapie complementara ce utlizeaza remedii din regnul vegetal, mineral, animal, avand ca principiu, simila similibus curantur. Adica o boala poate fi vindecata daca administram o substanta mult diluata si potentate, aceeasi care a determinat boala (astfel febra este vindecata de acelasi agent care a determinat-o, dar mult mai diluat si mai potentate. Remediile homeopate pot fi date, cu mici reguli, persoanelor de orice varsta, inclusive sugarilor si femeilor gravide. Este eficienta in preventia diverselor afectiuni prin imbunatatirea imunitatii organismului si scaderea receptivitatii la boala. In comparatie cu medicina alopata, homeopatia trateaza pacientul si nu boala!

Principalele afectiuni ce pot beneficia de tratament homeopat:

– afectiuni din sfera ORL: rinofaringite, sinuzite, amigdalite, otite, bronsite, pneumonii.
– afectiuni digestive: gastrita, ulcer, BRGE, constipatie cronica, diaree, parazitoza, sindrom de colon iritabil
– afectiuni urinare: ITU,cistite,enuresis
– afectiuni reumatismale si probleme osteo-articulare: RAA, sciatica, refacere dupa traumatisme osoase si musculare, plagi taiate, prin intepaturi profunde
– afectiuni ale sistemului nervos: insomnia, migrene,anxietate, depresie, fobii, oboseala cornice
– afectiuni dermatologice: anee, veruci, eczema, vitiligoreactii
– afectiuni oculare: blefarite, orgelet, salazion, conjunctivita
– afectiuni endocrine: mastocitoza fibrochistica, tulburari de menopauza, dezechilibre hormonale, obezitate

Remediile homeopate nu sunt toxice, nu determina reactii secundare.

Ce NU trateaza homeopatia: boli genetice, neoplasme ,diabet zaharat, boli psihice-schizofrenie, paranoia, sindromul borderline.

Asa cum spunea Samuel Hahnemann, parintele homeopatiei: unica si inalta misiune a medicului este de a reda bolnavului starea de SANATATE, proces numit VINDECARE.