Bandajarea Neuromusculara (Medical Taping)

MTC (medical taping concept) – conceptul de bandajare neuromusculara a fost pus in Asia in anii ’70. Principiile preluate din chiropractica si kinetoterapie au dat nastere metodei bazate pe idea ca muschii sunt necesari nu numai pentru miscare ci si pentru a ajuta procese cum sunt circulatia limfatica, sanguine si temperature corpului. Daca muschii nu functioneaza corect, aceasta poate duce la o serie de tulburari.
Pornind de la acest concept, a fost create o banda elastica ce nu limiteaza miscarea, cu elasticitatea de 140*/.  Cu grosimea similara cu a pielii, prevazuta cu un strat hipoalergenic, care aplicata corespunzator duce la tratarea muschilor afectati, fiind activat procesul de vindecare a corpului. Banda poate fi purtata un timp indelungat, permitand pielii sa „respire” devenind un fel de „a doua” piele. Banda Cure-Tape amelioreaza durerea, imbunatateste functia musculara, sustine functia articulara, ajuta la drenajul limfatic, neutralizeaza congestia circulatiei sanguine.

Afectiuni ce pot fi tratate prin metoda MTC: tendinite, epicondilite, bursite, lumbago, entorse, pinteni calcaneeni, fasciite, deformari artrozice, scolioze, cifoze, umar inghetat, PSH si alte afectiuni osteo-articulare.